Di lewat malam ini..

Assalamualaikum..


Tajuk entry tak boleh puitis lagi kaa hahaha..well hello,..lamaaa gila aku tinggalkan padang penulisan ini.walaupun ada orang cakap tak relevan la ko still ada blog di era  globalisasi ni..hek elehh picisan sangat tahuu. picisan tak picisan lah kan..elehhh tapi blog ni laa yg aku lama tak jenguk. Rinduuuuunyaaaa.. alaa rindu pun bukan ada masa sangat pun nak update..kalau ada pun tuliss sikit jadik draft apa kejadahnyaa gitu kannn. Ok laa sekarang ni, dalam tak sedar pejam-pejam celik dah masuk tahun 2015..maknanya apaa? maknanya umur aku  dah bertambahhh tua laaaaa namun tetappp semakin awet muda. hahahahaa..ok tak lawak langsung. okayy bebalik kepada tuan punya blog, sekarang ni aku dah masuk ke tahun akhir degree aku ..eisehhh apa ke skema sangat ayat aku ni..yeaaa final year sudahhh..ni pun  tengah tunggu lastt payperrrrrr isnin minggu. so, lepass tuu apaaa kawan2..yeahhh KAHWINNNNN..hahahhaa..salahhhhhhh tettt! lepass tu merdekaa la buat sementaraaa tanam anggur kannn yeayyyy! ok tak lawak laaaaaa..tatkala sedang menunggu saat-saat habis study ni, macam-macam perasaan adaa..gembira,sedih, tak sabar, nervous,rinduuu dan macam-macammm laa lagii..aku rasa normal lah kot..sebab apa  je benda yang kita buat dalam dunia ni yang kita takda perasaan masa nak tinggalkan kann? hah gituu laa jugaak aku ni..rasa macam nak pause sekejap masa dan lalui saja zaman belajar yang penuh dengan suka dukaa ni..tapi kalau asyik belajar jaa bila masanya nak kerja, kumpul duit kahwin hahahahahahaa ok not funny. Sebenarnya aku ada satu perasaan..takut nak berdepan dengan perihal dunia luar sana tu..harap-harap Allah permudahkan semuanya untuk aku dan kawan-kawan yang lainn. Ini punn balik kampung sekejap, so adalah sikit masa kann nak duduk mengadap laptop...elehh apa beza nyaa cik kak oi , kau de kat kk tu pun mengadap jugaa laptop tengok daehan, minguk manse hahaha..

sebelum choww apasalah nyaa selit gambar tuan blog kannn hahahha

Terimalahhhhhhh...


.




.


.



.



.




.




..



.


......





.....




....












..



















...














....













....


Gambar masa dekat Pandawa Beach, Bali Oktober 2014

okaii akak chow duluuu!




Lot of love,

Nuy Dania



Rindu.






"Rindu perasaan pergi dating. Nak pakai baju apa, order apa, sembang apa, ekspresi muka macam mana, perasaan dia.."- HZ

Result + Hari Raya

Assalamualaikum w.b.t

Fuh fuh banyak nyaaa habuk uolsss!! Lama gila tak update blog ni haaa. 

Iolss bukan apa, xada masa sangat nak hapdet blog ni, lagipun asal nak taip padam, taip padam..so sampai bilanya nak siap kalau asyik nak memanjang taip padam sajoo yee idok?? hahaha ok tak lucu. kah3

So, hari ni adalah hari yang ke 28 kita berada dalam bulan Ramadhan. Sempat lagi kan nak ucap Selamat berpuasa? hahaha.. selamat berpuasa pada semuaa muslimin dan muslimat all over the world haa gitu kelas kau jahh!...hehe so amacam puasa tahun ni penuh tak?? kalau tak penuh pepandailah ganti ok, jangan buat perangai tak ganti pulak. ahaks! macam ustazah pulak iolss rasa cakap begitu. ewahh. So, seperti yang kita sedia maklum, dalam beberapa hari  sahaja lagi kita akan menyambut hari Raya Aidilfitri..tak payah nak beberapa hari sangatlah, insyAllah kalau anak bulan kelihatan, InsyaAllah lusa kita akan berayaaaa!yeayy tak sabar nokss! Dalam masa yang sama, sedih juga hati ini sebab kita akan meninggalkan bulan Ramadhan..harap-harap tahun depan kita masih di panjangkan umur dan berkesempatan lagi untuk bertemu dengan bulan seribu bulan ni yaa..aminn ya rabb!!

Oh sebelum masuk bab raya, nak cerita sikit pasal perkara yang berlaku baru-baru ni. Alhamdulillah result exam untuk 3rd semester aku dah keluar..So, alhamdulillah, all went well. Permulaan yang agak memberangsangkan. Walaupun ni sem pertama degree aku, tapi semuanya baik-baik saja.. Even not a dean list tapi sikit lagi nak DL hahaha. InsyaAllah, next sem I will aim for a dean list. hehe Tu belum cerita pasal hal-hal yang berlaku masa semester lepas..dengan cuti yang sangatlah banyak, pressure sana sini, masa yang padat untuk cover the whole syllabus ..syukurlah semuanya went smoothly! Thank God, all my lectures and my parents and of course to my supportive classmate! hehehe harap-harap next semester dapat dipertingkatkan lagi..aminn! 

Ok habis cerita pasal result exam, cerita pasal preparation for raya pulak ya.. Baru-baru ni, aku n family pergi Tawau untuk shopping persiapan raya. Baju raya, kuih raya, raw n wet material apa semua..so semua dah ada, tinggal pakai, masak and ngapp sajoo hahaha. Semua persiapan sederhana saja tahun ni, yang penting rasa kesyukuran tu kena ada. am I right?? orang cakap Less is more so bersederhana saja lah.

Ok lah sampai sini jaa celoteh aku kali ni..ewahh celotehh gitu iolss guna hahaha.

Sampai berjumpa lagi di entry akan datang! babai :D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...