Result + Hari Raya

Assalamualaikum w.b.t

Fuh fuh banyak nyaaa habuk uolsss!! Lama gila tak update blog ni haaa. 

Iolss bukan apa, xada masa sangat nak hapdet blog ni, lagipun asal nak taip padam, taip padam..so sampai bilanya nak siap kalau asyik nak memanjang taip padam sajoo yee idok?? hahaha ok tak lucu. kah3

So, hari ni adalah hari yang ke 28 kita berada dalam bulan Ramadhan. Sempat lagi kan nak ucap Selamat berpuasa? hahaha.. selamat berpuasa pada semuaa muslimin dan muslimat all over the world haa gitu kelas kau jahh!...hehe so amacam puasa tahun ni penuh tak?? kalau tak penuh pepandailah ganti ok, jangan buat perangai tak ganti pulak. ahaks! macam ustazah pulak iolss rasa cakap begitu. ewahh. So, seperti yang kita sedia maklum, dalam beberapa hari  sahaja lagi kita akan menyambut hari Raya Aidilfitri..tak payah nak beberapa hari sangatlah, insyAllah kalau anak bulan kelihatan, InsyaAllah lusa kita akan berayaaaa!yeayy tak sabar nokss! Dalam masa yang sama, sedih juga hati ini sebab kita akan meninggalkan bulan Ramadhan..harap-harap tahun depan kita masih di panjangkan umur dan berkesempatan lagi untuk bertemu dengan bulan seribu bulan ni yaa..aminn ya rabb!!

Oh sebelum masuk bab raya, nak cerita sikit pasal perkara yang berlaku baru-baru ni. Alhamdulillah result exam untuk 3rd semester aku dah keluar..So, alhamdulillah, all went well. Permulaan yang agak memberangsangkan. Walaupun ni sem pertama degree aku, tapi semuanya baik-baik saja.. Even not a dean list tapi sikit lagi nak DL hahaha. InsyaAllah, next sem I will aim for a dean list. hehe Tu belum cerita pasal hal-hal yang berlaku masa semester lepas..dengan cuti yang sangatlah banyak, pressure sana sini, masa yang padat untuk cover the whole syllabus ..syukurlah semuanya went smoothly! Thank God, all my lectures and my parents and of course to my supportive classmate! hehehe harap-harap next semester dapat dipertingkatkan lagi..aminn! 

Ok habis cerita pasal result exam, cerita pasal preparation for raya pulak ya.. Baru-baru ni, aku n family pergi Tawau untuk shopping persiapan raya. Baju raya, kuih raya, raw n wet material apa semua..so semua dah ada, tinggal pakai, masak and ngapp sajoo hahaha. Semua persiapan sederhana saja tahun ni, yang penting rasa kesyukuran tu kena ada. am I right?? orang cakap Less is more so bersederhana saja lah.

Ok lah sampai sini jaa celoteh aku kali ni..ewahh celotehh gitu iolss guna hahaha.

Sampai berjumpa lagi di entry akan datang! babai :D



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...