:: Owh Michelle Phan !! ::


korang kenal x sapa Michelle Phan nie?? dia nie seorang berketurunan Vietnamese-American dan juga seorang mekap artis profesional serta jurucakap bagi produk kecantikan Lancome. Dia juga ada her own skincare brand 'IQQU Beauty'. sedikit info, Michelle telah menyertai utube pada 18 julai 2006 n dah cipta lebih dari 130 videoyg dah dilihat oleh hmpir 290.000.000 kali..woo!!awesomeee! Beliau pertama kali menyertai Utube dgn inspirasi utk bagi tips n tutorial kpd pembaca Xanga. aku dapt info nie dari wikipedia..so,kalau korang nak tau lebih lanjut lagi boley rajin2 jenguk kat >sini< dan >here ..hmm..No wonder laa, She so sweet n beautiful. aku suka tgk muka dia yg sweet2 gituee..tapi, dont worry,im not lessy okay...haha..ermm.. myb ada yg kenal n ada yg xkenal gk kn ..aku nie act baru jaa tgk video dia kat youtube..aihh,mcm dah ketagih lak aku ngn utube..T__T..

kalau ckp pasal kecantikan nie, aku sure,blogger2 pmpuan tntu laa suka kn..heee..aku sbnrnya,baru jaa tau pasal Dia...kawan aku yg dok suggest ngn aku suruh tgk video2 kecntikan dia..bila dia suruh aku tgk tu, rasa mcm "aku nie xpndai mekap ka..??"..."tapi,myb jugaklaa.."..So, sblum balik cuti ari tu, penuh gk laa pendrive aku ngn video2 tutorial dari cik Michaelle nie...bkn video blue tau, tapi video tutorial nak jadi cantik...hahaha..dont noty2 ar..=p

Act, aku baru tgk sikit..nak try jaa belum..sebab aku tgk produk mekap yg Cik Michelle nie pakai agk laa Branded..mana laa i mampu nak pakai segala Revlon,Loreal n mcm2 lagi tu..tp,kalau Maybelline tu,mmg i sukaa..huhuhu..aku suka jugak laa bab mekap2 nie..tapi,kalau nak p kelas..kena bsiap awal..yalaa..mana nak tepek foundation,mineral powder,eyeliner,eyeshadow,blusher..lipgloss..fuhhh!! mau nyaa b'jam aku duduk dpn cermin..tu blum masuk bab pakai tudung..2 jam pun xcukup...heeee..tp,dah nama nya perempuan..Lumrah laa ye dakk??huhu..tapi kalau p class aku lebih suka natural jaa..xsuka tebal2..tp,itupun ikut mood..kalau rasa nak mekap tebal..tebal laaa.kalau x..natural jaa....'less is more' kan omputeh ckp...lol..tapi aku rasa mmg bguna jgk ilmu yg cik michelle turunkan tu..lgpun, video dia byk tips..so, sapa2 yg berminat nak tgk..boleh laa p youtube n type nama..MICHELLE PHAN..n enjoy her tutorial..sebelum tu..aku nak share one of her tutorial video..-Romantic Valentine Look- enjoy yeah~~



~Credit to Youtube~


I'm Falling In love with her Tutorials~!!! ^^,


p/s : Dont worry, dia nie pro dlm bab2 mekap..so, xpayah ragu2 k..^__^






2 comments:

tity said...

simple ja cara dia kan..aku terjumpa dia d utube pun sbb mo blajar cmna mo letak eyeliner+eye shadow dgn cntik..

♥ Dhia Lolita ♥ said...

tity~yaaa..aku pun suka cara diaa..besaalaa kalo uda pro..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...