:: Alhamdulillah ::




365-30 =335 hari..

Alhamdulillah..xsgka dh smpai ke tahap nie..n aku xsgka aku tabah dlm mengharungi pelbagai halangan yg dtg tanpa di duga..xlama lagi nak masuk tahun baru..time2 cmni laa..expecially, cuti skola ramai yg buat kenduri kendara, xkira la mjlis btunang ka, mjlis kawen ka..cukur jambul...mcm2 ada,mcm dlm iklan astro tu..aihh..rindu plak ngn iklan pak Abas tu..ishh aku nie....ok smbung, kira time2 nie laa bley rasa mkn nasik mnyak free!! hak3...btul apa, besa, kalo mkn kt kedai, paling xpun, adala RM 3.50 melayang..tu baru mkn, blum masuk part air lagi..kalo air kosong laen cita..kalo dok mengada order air milo ais?? sirap bandung..mau x, paling cikai ada la dalam seploh hinggit lesap..hak3..pastu, membebel dlm hati.."ala, baru nasi setengah pinggan dh mahal..baik aku mkn kat umh.."hoho....dh tau, pa pasal kau xmkn jaa kat umh??? gatal sgt nk mkn kat kedai.ops, dah kena ngn aku.lalala..aku dah lama x g tgk kawen nie..dulu masa aku zaman sek men lu, slalu gk ikut puan mak ( gaya incik zukhairi sikit, mintak maap ye bro, guwa slalu layan entry bro..duh, smpai t'ikut,hik3).. eh, terpesong laa..sambung2, ikut puan mak ke majlis owg kawen..masa nak g tu, gila pnya lurus aku iron baju..kira nak g melaram la kn..dari tudung hinggala ke baju..( p sna, xyh la nk bawa , tas or handbag bagai,cool jaa..hak3) padahal g sana bkn ada org nmpak..ye laa..dh g mlm!! sapa nk prasan aku iron bju ka x..hak3 .
*sila abaikan ke'dungu'an sementara aku itu*
tapi,dah nama nya pompuan..personaliti TV3 diri kena laa jaga bha kn...
mana tau time p sana ada sgkut ngn mana2 mamat bujang..hak3..kalo rezeki jaa,kalo x, paduli laa.yg pntg aku g sana , nak tgk pengantin.apa yg best kalo g sana, aku suka tgk kedua mempelai duduk atas pelamin..kira aku dok bygkn yg duduk ats pelamin tu aku la..haha..berangan xmau kalah =p..padahal masa tu umo belasan taun lagi,tapi dah baligh..haha..opps, over plak.lalalaa
jadi, sbagai s'org pmpuan yg normal, adalah layak utk aku b'impian kawen ngn anak raja putera idaman aku..hik3..so, bila tgk pengantin, otomatik, aku pon dok pikir mcm2..oppss..mcm2 tu yg x noty ok! =P..lagi 1, aku suka g mjlis kawen ni, bub aku nak tgk baju yg pengantin pakai,kaler pa, byk labuci ka..kain jenis apa..pesen apa..pendek kata, serba serbi laa aku nk tgk..palingg aku syok tgk, kalo time2 potong kek..baju dorang sikit punya western style..yg jejaka pakai tuxedo, si dara( masa tu jaa kali t'akhir kot dpt gelaran gitu,haha) pakai baju gaun mcm snow white..alahai..best gila babi kalo aku yg pakai gown tu..tapi, kalo aku yg versi b'tudung laa..pakai ngn veil pnjg tu..fuhh..smart ah! berangan lagik! so, pastu, dorang msty potong kek kn? so, aku xlaa jenis nk mkn kek pengantin, bagi chan la kat fmly n bdk2 jaa mkn...aku kn dh matang..hak3..actually, aku nk tgk bpa tingkat jaa kek dorang..palingg rekod pon, aku tgk dlm 5 tingkat..yg kt tibi,jgn ckp arh, 8 tingkat pon ada..yalah, kalo mampu, knp kalo smpai jatuh2 tu kek p lantai..bak kata bakal suami incik boyfie, "kawen kn sekali jaa seumo hidup"..nahh..time nie laa nk cipta rekod kn..nnt, xda plak nk tunjuk bukti ngn cucu cicit..xkn mau gmbr pelamin jak?? msty laa ada kngn romantika bha kn urg bilangg..haha
aku kn selalu p mjlis kawen malam..jadi, mcm besa..acara potong kek, mlm kn?? besa nya la..jadi, lps tu, dorang msty ala2 mnja p main suap2..yaiii..yg besa aku tgk, masa suap tu, yg pengantin laki, bukak mulut punya la main besar, sekali yg si isteri suap, kecik jaa tu kek..kalo yg si suami suap plak...jgn cerita laa..udala si ister tgh m'gontrol ayu, bub byk photograper ngn urg tinguk, skali, dia suap punya maen besar tu kek, t'pksa la si isteri menganga (eh,btul ka aku eja, aku konpius jap,haha) besar2..haha..sumpah lucu aku tgk..naseb ndak t'sedak tu si isteri..agk2la..haha..urg tgh mau kontrol2 ayu bha tu..ishh...


bha,penat suda menaip,nnt smbung..bye.




notakakikudis : tajuk entri di atas, tidak ada kena mengena dgn entri kali ini.sekian,harap maklum.




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...