:: Kembali menggegar Blog sendiri ::


Haluu everyone..i'm BACK!!
cewahh..mcm plak di nanti2 kan kehadiran aku..prasaan btul!!
well, sebenarnya bkn xmo update..mau teramat sgt..tapi....ntah mengapa..kebelakangan ini, mood utk update entry agkk kureng sikittt..=(
bukan merajuk ka apa...tapi..ntahlaa..xda mood, byk sgt bnda kena fikir, dengan kpenatan plus keterujaan ikut percutiaan. me nda bg tau kaa mau p mana?? okeh2, me story k??

Mcm ni, sbtu mggu lps, me ada ikut trip under faculty ke tuaran beach resort..atas urusan kerja lawatan sambil belajar sebenarnya tujuan kami ke sana. Lawatan 2 hari tu, sebenarnya, xlaa packed sgt ngn activity..kami lebih kepada pendedahan kepada suasana n cara pekerja2 kat sana buat kerja diorang..me pergi sana bukan enjoy jaa ok..p sebab nak buat asymen..huhuhu..best ka?? bg me half2 jaa..tp, alhmdulillah, lec xlaa strict sgt kat sana..formal act pun xbyk..lebih kepada leisure..kami bertolak dari kampus dalam jam 12 tgh hari..and sampi ke sana dalam jam 1 tgh hari mcm tu..smpai2 sana, trus kena bg kunci bilik..masuk2 bilik..snap2 apa yg patut then turun lunch....lepas lunch ,kami di beri peluang utk bersua muka dengan manager resort..tnya macam2 soalan yang boleh di guna pakai utk report nnt..then, lps2 jaa abis sesi soal jwb..tiba masa utk segmen kesukaan me..hehehe..."guest experience" nmpk mcm skema jaa kan ayat diaa..tapi..tu sbnrnyaa saja tricky..segmen nie, kira bg kami kebebasan sikit laa nak round2 sekitar resort and feel sendiri service and kemudahan2 kat situ..means, ikut suka hati nak buat apa...asalkan pandai jaga diri..haha..aku amik peluang berendam dlm swimming pool jaa..haha..kesian bha di rumah tedaa kolam gtu..haha..mcm nda pnh tgk air trus bila masuk..nda mau kluarr...hahaha..bukan me yaa..
xtau sapaa..oleh kerana me xtau berenang, so, me ampai2 sejaa di tmpt yg nda dlm..kasian kan?? nasib ada 1 guy nie bg pelampung ngn me..awwww so sweet..hahaaa..opss!!! lepas abiss mandi manda..mau tinguk sunset..tapi sejuk gilaaa...so, nda jadi...lgpun..kalau dpt tgk ngn insan tersayang msty lagi best..hahaha..aishh..berangan sejaaa me nie..tapi itu impian me..ada kau kesah???? nnt me igt, mau laa p tgk2 sndiri..mau feeling2 di sebelah kunun2 ada insan tersayang tu..hahaha..gilaaa!!
oke2, smbg cerita, sebelah mlm nya, kami dinner n ada karaoke segmen..so, kompom laa me ada ikut tu karaoke kannn..hahaha..trep mcm sedap suara bha..mau tau pa me nynyi??? duii..pnyaa jiwang lagu me..malu mau ckp sini..so, nda pyh tau laa k?? lagu english duet sama malay sejaa me nynyi..huhu..so, esok pagi ya plak..me ngn member2 p jln2 di bitch beach..me suka beach..hahaha..statement xbley blah!!! tp, seriously, me tenang sgt klau tgk laut..rasa mcm semua masalah hilang di tiup2 sang bayu dingin..huhu..kalaulaaaa...( sila sambung ayat seterusnya..) hmmm..lupa nak ceritaa..kitaorang ada jugak sempat beramah mesra dgn tourist kat sana di smpg nak mintak sedikit info pasal pengalaman mereka spnjg bercuti kat sana.. tourist yg smpt kami temu bual n bergmbr dr scotland & New Zealand.. n xsgka, mereka sudi bagi kerjasama..oleh sebab masa tu, kami pakai baju faculty.. dorang dapat recognize kami student tourism..fuhh..terharu gilaa..bilaa dia ckp cmtu..sampaikan ada satu touristdari England tu ckp, me terdengar.." they are very nice lady, and being so polite with us.."
senyum jaa me dgr..bukan bangga, tapi teruja. hahaha..

yalah, me punya english pun, bukan nya bagus sgt..mana tau me punya grammar berterabur ka apa time speaking tu..tapi, me mcm rasa best plak dpt temu bual dorang..a valuable experience actually..:)

mmg byk bnda baru kitaorang dapat kat sana. enjoy...kngn manis la katakan. tapi apapun, dlm manis,msty ada pahit..huhuhu..kalau nak tau, me punya hp hampir hilang kat sana...T___T
salah me jugaa..seronok sgt, smpai lupa ampai hp kat mana..gelabah gilaa masa raba2 poket, xda hp..me ingt me tinggal hp celcom me kat bilik..tapi, member me ckp, me ada bawak..aduhhh..me pun lupaa kat mana me letak..puas round..dalam 20 minit jugalaa me terkiaal2 cari..me risau, sebab, tu no celcom me..kira hp utama laa..semua no ada kat sana..no tu pulaa me syg gilaa..byk kngn..huhuhu..sekali tu, me teringat, yg me ada pegi beach..me cepat2 pergi beach tgk kalau2 ada rezeki lagi..huhuhu..dgn penuh berdebar..me langkah pelan2 menuju ke suatu kerusi tmpt me duduk masa pegi situ pg tu..so, guesss what????? ADAA!!!!!!!!!!!! elokk jaa dia terampai kat situ..macam tau2 tuan dia tgh cari diaaa..fuhhh...Alhamdulillah..jodoh ku dengan hp nokia 6670 dan sim card celcom ku masih pnjg..huhuhuhu..rasa mcm mau ngis..yalah..me suda putus harapan time tu..panik pun adaa.syukur..

Lepas tu, me n kwn2 pegi lunch and dlm jam 2 kami berangkat pulang ke UiTM..

pnjg bha lagi me nak story sebenarnya..tapi me tau korang dah ngntok baca kan..oke, me stop laa..hahaha

ada bnda best me nak cerita..tapi rasanya, xpyhlaa,,nnt korang tetidur plak dpn laptop korang yg cumil tu..so, see yeahh...;)



"Kenangan itu kadang kala amat pahit utk kita telan, kerna kita adalah orang yang bertanggungjawab mencipta memori itu"




p/s : panjang lebar enrty..tapi satu jak gmbr di playang..trep cun..haha..next time kita layan gambar me kat sana pulak k?? :)








2 comments:

PecahKata said...

kasi gegar sama dia!!

err gua pun celcom gak. kalau sms celcom ke celcom ni murah. kan kan kan.. jadi apa lagi? kehkehkeh.

Cik Dania said...

apa lagi??? hahahha..bhaaaa...hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...