Jangan bagi harapan kalau xboleh tunaikan





merujuk kepada entri kali ini,aku nak gtaw or share sikit pasal bnda nie.
actually,bila kita dh kawan or rapat ngn someone tu,sbg citer boys n gurls laa..
bila dh rapat laen mcm,sure akn ada feeling laen mcm waa ckp lu..nk taw laen dia cmna??
cuba kaw g mandi 2,3 gayung..tp,bdn kaw still kering..lebey kurang cmtoe ar...hahaha..
eh,xda..gurau d pagi yg indah jaaaa..
feeling dia...org senang ckp..timbul bibit2,benih cinta..yalaa..dh laki pmpuan..
sure laa kalo '+ve' betembung ngn '-ve' akn bcntum kn..cmtu laa jugak ngn kaum adam n hawa..
dh mmg d ciptakan lumrah lelaki utk pmpuan..n begitu la sebalik nyaa..

so,akn terjadilaaa babak2 cnta yg membuai jiwa sanubari..ayt xbley blah kn jiwang aku?? tp,ada aku kesah??huahuahua..gurau2..heeeee...

actually,bila dh ada peling cmtu,kena trus trang..sakit bha tu d tahan..mcm peribahasa.."cinta itu umpama kentut,di tahan sakit,d lepas lega.." ngeeeee...~bmadah plak aku..~

so,wlu takut cmna pun..amek ksempatan luah kn prasaan pd insan tersebut..trima x trima blkg hal..yg pntg kena brani hadapi kenyataan..ceyhh..ckp mcm pnah buat..(xpnh2) wkakaka..

tapi jangan la pulak bagi hrpn palsu..
wlupun dh ada awek/ bf..tetap gk p trimaa cinta org tu..
ingat..bnda nie libatkan maruah n hati..

silap2 kau buat kt org lain hari kaw kena trok... aku x mo tggung eh...
kenaa jujur..haaa...nie paling pntg..the most important element..baru psgn ada rasa yakin..

jgn sesekali bg hrpn palsu..sakit bha tu kena main..sakit kalah2 mcm kena toreh pisau d muka (bdsarkan pglmn sendiri)..
jgn laa buat cmtu..ksian bha anak org..dia pun mw bahagia juak mcm org laen..
btul kn3??huhu

oklaa..

sharing is caring + loving..

bye.


p/s: prinsip dlm bcinta kalo aku suka pgg quotes nie..
" jika kita benar2 mencintai seseorang itu,lepaskan dia pergi,jikalau dia tidak kembali,
bermakna dia bukan tercipta utk diri mu"

so,jln kan lah khidupan mcm biasa..mungkin akn ada insan yg lebih baek
menanti d hdpn kita..


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...