::Pertahankanlah dengan Ikhlas ::




Masa tengah main pesbuk td,aku tertarik ngn status ex-classmate aku..awien..masa part 1-3 dulu, kitaorang sekelas..skrg dia dah berbahagia dengan hubby nyaa..so sweet awien..^__^




oke2, berbalik pada tajuk di atas..aku rasa tertarik nak respond bnda nie..sounds interesting rite?? bg akulaa..lol....tp,bkn kat status dia..sebab, nnt takut xcukup space..hahaha..bilaa aku pikr2 balik...ada betul jugak status member aku nie..bub..xsemua psgn nak maintain their relationship bub still syg or perasaan cinta yg ada mcm mula2 kenal dulu or hangat bermadu kasih dulu..ceyh ayat x bley blah..bagi aku separated bnda nie mengikut category..so,senang nak hurai..hahaha..


  1. Pertahankan hbngan diaorg sebab nak menunjuk yg diaorng tue sudah lama bersama.
  2. Pertahankan hubungan sebab nak jaga hati pasangan masing-masing.
  3. pertahankan hubungan sebab xmahu lepaskan pasangan dengan orang lain,walaupun sebenarnya nya diaorang dah x tahan dengan pasangan masing-masing.
  4. Pertahankan hubungan sebab cinta yang masih tebal & mekar dalam hati.


haaa..agak2, keadaan hubungan korang dekat nombor berapa?? =p


bagi aku..bnda nie..depends pada individu yang terlibat..sebab hal perasaan nie xboley dipaksa2..tapi..kalau korang ajukan benda nie pada aku...aku akan jawab..sebab,aku sayang n ikhlas sayang pasangan aku..kalau panjang jodoh..nak hidup sama2,tua sama2..ada anak ramai mcm boleh buat 1 team bolaa..dan bahagia smpai akhir usia..InsyaALLAH..aminn8x.. pewiitt...!! gilaa eh angan2 akuu...hahaha ^____^..tapi, bnda tu lama lagilaa nak berlaku..aku pun xtau bilaa..ngn sapaa..hmmm..impian tu mmg adaa....org gilaa jaa xnak kawen weh.....T____T Apa2pun, sekarang nie aku nak tumpu pada study dulu...bf ada kot??hahaha..sebab, bg aku, bercinta memang xsalah..asalkan yang paling most important , xmenggangu study..sebab bagi aku cinta n ilmu adalah 2 bnda yang berbeza..dua2 sama penting...tapi itupun bergantung pada korang macamna nak handle..bukan aku nak ckp aku ni dah expert handle benda nie..cumaa..pandai2 laa kan..bak kata org.."pandai makan,pandai la simpan"..aik??? ada kaitan kaa jugak dgn makanan?? hahaha..lantaklaa..asal aku pahamm..hahahaha..


satu benda yang aku nak kongsi kat sini...actually aku pernah terbaca dekat majalah mana entah..buku tu ckp..



"kalau kita betul2 sygkan psgn kita, kita kena sentiasa fikir secara profesional demi masa depan bersama"


apa yang aku faham, buku tu suruh kita xabaikan study walaupun tgh bercinta..sebab, kalau kita btul2 syg ngn pasangan,mesti kita fikir pasal masa depan nanti kan,xkan nak jadi student sampai bila2...mesti nak cari kerjaya yg boleh menjamin masa depan..supaya boleh tolong ibu bapa n ahli keluargaa..then,kalau ada jodoh kahwinlaa..

ceyh..mcm pakar motivasi plak aku rasaa...lol




Nanti aku smbung update k..ada kerja sikit..see u..b4 that,sapa2 ada pndpt bolehlah tinggalkan di ruangan komen..thanx..^__^




1 comments:

CinoiLavigne said...

a'ahh ekk..
kdg2 ada org x prasan pon sbb apa sbnarnya dia pertahankan cinta diaaaa..
boleh pakai gak statement ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...