:: CIRI-CIRI KITA DAH MAKIN TUA ::



1. 1.Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca.

Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.



2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.....!!!

Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru
masuk...



3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat-rapat,

sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....



4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag

ke...),
sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...



5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama

brand....sedondon...
Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"



6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron

tudung...pakai tudung....
Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tenagok dia...hiyyyy!!!
Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)



7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping,

sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"



8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali...,

sekarang, kalau dapat 12bulan sekali pun kira hebat juga...



9. Dulu, menunggu pun dah keras....

sekarang, menunggu nak keras...



10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn

pakai apa-apa.
Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka
juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"




Haa,u all macam tu ke untuk 20 tahun akan datang??tepuk dada tanya iman la..hehe

credit to : syafiqah




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...