:: Demam Rindu ::




Pagi td, dtg rajin aku nak pegi senamrobik..siap mndi lagi..tp, aku mmg xbiasa kalo g mana2 xmndy..tiu perlu bg aku..ngee~ ok2, dlm jam 6 lbh mcm tu aku ngn my sis zean naek bus g gym, dlm bus tu ramai gk laa yg p..tp, bnda yg aku prasan spnjg dlm bus pg td, smua yg dtg freshie...yg senior dok tebongkang tido lagi kot kat hstel.aku phm, ari sabtu..smua nak bgun lmbt..kwang3x...so, adakah aku nie antara senior org yg rajin beridah di awal pg?? hahaha...no comment di situ..tp, aku rasa, sem nie, aku agk rajin turun senamrobikk.. knp aku ckp mcm tu?? sbb last 2 week, 1st time aku join, selama aku 4 sem kat UiTM SABAH nie...keh3..dulu, agk mls..tp, bilaa aku kenangkan, betapa bernilainyaa harga sebuah kupon tu, aku akur...ceyhh,ayat xbley blah langsung kau nie nurul! haha..
lagipun, bila pikr2 balik..berbaloi gk...yalah, aku nie kan bak kata org sekeliling aku, BERISI, aku ulangi BERISI, bukan gemuk okae!!! haha..so, kenalaa cari alternatif sndiri nak rampingkan badan nie mcm dulu2...hahaha..aku harap dengan kekerapan aku exercise hari2  a.k.a naik tgga kluster b yg tggi mcm ala2 bukit botak tu..aku dpt laaa balik apa yg aku nak...huhuhu..owh yaa, nnt aku update pasal journey aku time panjat bukit botak, ada dah aku buat, tp dok terperangkap dlm draft lagi, haha..nnt aku publish k?? hoho..

so, sesi senamrobik yg amat merobek hati ku tu, berlangsung selama 2 jam..xsmpai kot..xtw napa td masa org ramai syok2 senamrobik, aku rasa mcm nak pitam jaaa, peluh dok laju jaa mengalir jaaa turun dari setiap anggota..huhu..aku dhla takut pitam..yalah, sapa la kunun larat angkat aku nie law aku tumbang kat situ?? huhu..tp, aku gagahi jugaa laa..smpai abis n dah dpt kupon smuaa..kitaorang pon balik..seb baek ada bus amek..kalau x, mau pengsan aku naek tgga kat jln dpim tu..tinggi siot...nak smpai pown, aku xtaw bilaa..turun pown penat, ni plak nak suruh aku naik...senamrobik last 2 week, bus x disediakan, so, smua sisiwi pakat naek tgga tu..n aku?? terpaksa beb..kalo x, duduk laa aku kat gym tu..haha...aku nie dahla nafas ciput..sikit lagi nak asma..huhuhu..minta2 di jauhkan..

lucky ada bus amik kami pagi td, turun2 bus, kawan2 ajak breakfast...tp, xda bwk duet lak..huhu..kalo aku anak emas BTC xpala kali aku berlenggang p sana xbwk apa2..haha..so, kami naik dulu amik duit..huhu..nak bajet pnya pasal, bawak duit ngm2 jaa..haha..kedekut nak mampos!! so, dah beli mknn smuaa...duduk laa smbil mkn2 + borak2..mcm2 cerita kuar..kalo ngn kwn aku zean nie..smua cerita boleh jaa masuk..tapi, besa laa pmpuan...yg pmpuan tu phm2 la kn?? bkn gosip okae!! tp, sesi post mortem prasaan masing2..haha..awal2 pagi lagi tu..nasib aku x nangis time borak ngn dia td woo..yalaa, aku nie kan jenis emosi sikit..kdg2 byk..tp, kalau masih boleh cover aku cover laaa..=)

then, dah abis sesi air mata, oppps, makan2..aku pun naik laa ke bilik..nseb bilik x tggi sgt....tapi, mgkin dah takdir kan...xtau mana silap n sumbang nya langkah aku, aku terjatuh kat anak tgga terakhir..so, guess what?? lama gilaa aku terduduk..sakit gilaaa niee..kalo pompuan pregnant kali mati suda anak diaa...haha..tp, dlm sakit2, aku still cover, ckp, xda pa2..padahal, kaki aku mcm xbtul uda jalan..nseb xda org oo time aku jatuh td..kin malu tul...fuhhh... smpai2 bilik..trus aku baring, sakit gilaa kaki aku..tp, skrg dah ok sikit..boleh bjalan jugak...bub aku dah mntk tlg urut ngn kwn td..skrg dah ok sikit..huhu..kalau x, aku dah p dating td!!!!!!!!! DAMN!!!

hhmm, esok, kmpom kena pksa jalan..nnt bgkak..huhu..gara2 insiden td, aku demam..rindu..huhu..
alooololo...dah la unit kesihatan tutup..ubat xda..telan angin jaa laa..hope boley cpt smbuh..haha..

aku chow lu, sejukk gilaa skrg..bye, adios.

1 comments:

tity said...

duii..cian ba dia jatuh..

tp kan, apa ku perasan, nek tangga x bikin kurus punn..peha ku makin besar pula sama punggung ku...um, makin 'cun'. xtau lah kalau org lain cmna.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...