:: kes simbah asid yang menjadi-jadi ::




As salam hai semua..

lamaa gilaa x update blog..semenjak seminggu lepas kot x berupdate..blogspot pun ada problem since 12 may till semalam...so..memang xdpt langsung nak bukak blog..T__T..ramai jgk blogger merungut xdpt bukak blog..ada member aku mengadu banyak post-post dalam blog dia hilang and widget dalam blog dia lesap.ish3..sandi jugak kan..huhu..nasib baik blog aku x byk rosak..kalau tak..nangis weh..kira mcm nyawa dah blog nie..ececeh..^__^

tapi, rasa mcm dah mcm-mcm sarang ada dlm blog nie..walupun dah ada berubah wajah sedikit..keh keh keh, so, how's my new look?? ^__^

actually, aku rasa terpanggil nak bagi tulis tentang kejadian simbah asid pada wanita-wanita cantik yang sedang meruncing d sekitar ibu kota sekarang nie..even aku kat sabah..tapi, aku rasa sedih and takut jugak...waluapun aku nie tak cantik x__x..

apalah motif orang yang buat nie yaa?? ishh3..
tgk kat buletin utama semalam..si pelaku tu lelaki india and naik motorsikal.
tapi yang peliknya, banyak plak duit dia p beli asid kan?? huhu
dari apa yang aku google, modus operandi lelaki india tu ialah menyimbah asid ke arah muka mangsanya dari arah belakang.


...fuh,takut nyaa dengar cara dia tu..so, mmg kompom x perasan laa mangsa tu...
benda mcm nie..kita x bleh nak predict..so, mesti berhati-hati..yalah..mana tau, dorang ada cawangan d seluruh malaysia?? fuh..palis-palis (smbil ketuk² meja).. aku geram betul ngan manusia yang xda otak p buat benda kejam tu..dah xada otak ka woi????? kesian weh ngn mangsa-mangsa xbersalah tu..apa la nak jadi..dunia dah nak kiamat agak nyaa..nyawa di buat benda mainan..

tadi, aku bukak google tgk dah 23 kes simbah asid ..itu benda yang di lapor..benda yang x di laporkan cmna?? ada lagi tu aku dengar, ada kes cubaan simbah asid..memang tak jadi la kan..tapi..mmg puas hati kalau polis dapat tangkap si penyimbah x sedar diri tu..gila dah kot xda kerja p buat pedajal kat orang...



nie dia lakaran wajah suspek simbah asid tu



so, kawan-kawan d luar sana..especially pompuan..jaga diri korang baek2.. k?? jangan jalan sorang-sorang kat tempat sunyi..sekarang nie macam-macam boleh jadi..T__T
( dah mcm pemberita plak..huhu)


bye.




3 comments:

eyqa amin said...

wuoooooooooooo
takowt da nk kua nek moto lo cmnie.....

germaine said...

npa la org tu mo simbah2 tu.. jeles ma pmpn cntk... pnah kena reject pmpn cntk kali kan.. hehe.. ^^

PK said...

jadi pada golongan hawa, berhati-hati bila keluar.

Itu orang yang menyimbah tu dah sakit mental namanya. terlalu kecewa kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...