:: Malware was detected my blog past few hour ago::



Owh Em jeee!!!!
tengah hari tadi dengan girang hati nyaaa lepass kemas bilik, hajat di hati nak bukak blog .. sambil d mulut menyanyi kecil lagu aishiteru...( lagu tema cinta melody)...
sekali tu kan...hancur punah harapan daku..keluar bendaaaaa nie pulakkkk~!!!!!!!!!!


sila click untuk tumbesaran lebih sihat


aku pun yang xlaa pakar computer sangat nie...buat bodoo jaaa...yelaaa i malas nak baca dia tulis apa..omputeh kan..
( kunun, padahal nda tau nie MALWARE!!! )
aku pun p laa tekan button 'x' kat bucu kanan laptop aku nie..dan p bukak pesbuk jap..sebab apa aku buat dunno?? sebab aku ingat blog problem lagi weh..HAHAHA..yeah..i'm just take it easy...
(like easy come, easy go laa kann..), so i thought this problem will take about few hours and will recovered in few hours also..tapi bilaa buka balik tadi..aku tgk still sama jugak..dok bagi warning lagi..dah sudah..aku dah xtau nak buat apa ....so, aku p laa rajin² kan diri baca apa yang tertulis kat screen aku bila acap kali bukak blog..sedih tgk...T__T...then,barulah aku tau tu malware..kira virus laa..kalau aku continue nak tengok blog aku nie, kena affect la lappy cumil aku nie....aku xmo weh...so, bermulaa sesi membongkar segala code HTML.. setelah berhempas pulas cari xsampai 10 minit pun..finally, ALHAMDULILAH.. aku pun jumpa PUNCA blog aku kena malware... aku tanpa berfikir panjang, remove laaa benda xguna tu..relaa hilang widget weh dari hilang pembacaa..blog nie kira nyawa dah.. T__T
nie sebab, aku selau jump p blog orang nak amik tutorial, sampaikan, xtau coding yang masuk tu boleh harm blog ni..i am sorry mr bloggie..i wont do it again T__T


READERS, DONT WORRY... NOW, MY BLOG WAS CLEAR FROM ANY KIND OF VIRUSES.

JAUHI BLOG ANDA DARI MALWARE!!

^___^
please kindly move your cursor here for better view.





BYE.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...